Bonaire

Efter en riktig havskryssning vaknar vi upp och deltar i tilläggningen på den lilla ön Bonaire. Ön ligger längst ut åt öster av de tre sk ABC-öarna vi besökte. Aruba, Bonaire och Curacao. Bonaire har en liten holländsk befolkning på ca 17 tusen fastboende, men turister som längtar efter fin snorkling och vindsurfing finns i tusental. Dessutom regelbundna besök av kryssningsfartyg. Vår båt Adventure of the Seas tillhör de största som kan besöka det här området. Betydligt fler lite mindre fartyg kommer hit. Det är lätt att begripa varför när man såg den lilla bryggan vi la till vid. Vi fick en känsla av att ta med hela bryggan upp på land. Det känns lite konstigt att bekymra sig över bristen på bilder. Vi väntar på att vår egen hovfotograf Ingi skall sända ett USB-minne med flera bilder. Jag hade bara Iphonen med mig. Annars är det bara att kolla på Google maps, där finns hur många fina bilder som helst. Känns lite konstigt. Varför resa när man kan se världen så fint på Google Earth. Men dofter och värme får man inte den vägen, inga sköna bad heller, det var det vi ägnade oss åt på Bonaire. Det här att gå ut ur fartygets 20 gradiga AC-tempererade områden och komma ut i den tropiska värmen var nog den största behållningen av hela resan. Förstår inte riktigt hur vi klarar oss i den ständiga kylan. Men……

Om Annar

Pensionerad kyrkoherde som fortsätter arbeta trots att jag borde vara hemma och ta hand om hunden och göra god mat till min hustru. Det är svårt att låta bli att göra något eftersom Andrea är strängt upptagen i sjukvården. Långa dagar och veckor.
Det här inlägget postades i Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s