Tro och politik

För att jag skall få till det här med bloggande måste det till lite upprördhet. Idag är jag det. Socialdemokraterna vill ta bort de få religiösa friskolor som finns, med hänvisning till demokrati och mänskor lika värde. På vilket sett är den vinstdrivande skolan som idag tagit över utbildningen i vårt land en garanti för demokrati och lika värde. Tvärt om har skolan i Sverige aldrig varit så ojämlik som nu stora koncerner och enskilda krämare tar över den ena skolan efter den andra. De religiösa skolorna är inte mer än drygt 60 i hela landet ca 15% av dem är muslimska. Vad är problemet. Någon riktig granskning av vinstdrivna skolor har inte gjorts och TV-4:as granskning rörde en enda skola med religion som grund. Nu är jag ingen anhängare av någon form av konfessionell skola antingen det är vinstintresse eller religiöst trossamfund som driver utbildningen. Men det är att sila mygg och svälja kameler att acceptera alla små och stora företag som driver skolor, och ge sig på den lilla grupp av skolor som är kopplade till religion.

Om Annar

Pensionerad kyrkoherde som fortsätter arbeta trots att jag borde vara hemma och ta hand om hunden och göra god mat till min hustru. Det är svårt att låta bli att göra något eftersom Andrea är strängt upptagen i sjukvården. Långa dagar och veckor.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s