Midvinter

Lite märkligt känns det idag. Det är årets viktigaste dag för mig. Ljuset skall sakta men säkert komma tillbaka. Men den kortaste och mörkaste dagen på året är in fakto den ljusaste på mycket länge. Redan när solen gick upp i morse stod det klart att allt var klart. Inte ett moln på himlen. Solen skiner som den inte gjort på mycket länge. Nu mitt på dagen är det ljust som vilken midsommarafton som hälst. Inte så svårt eftersom lågtrycken är efterhängande vid den årstiden. Jag har svårt för den dagen dvs 21 juni, men i dag gläds mitt hjärta som hos barnet på julafton. Självklart hör det samman med att Kristusljuset tänds på ett särskilt sätt i dessa dagar. Men nu blir det ljusare och ljusare. Hurra!

Om Annar

Pensionerad kyrkoherde som fortsätter arbeta trots att jag borde vara hemma och ta hand om hunden och göra god mat till min hustru. Det är svårt att låta bli att göra något eftersom Andrea är strängt upptagen i sjukvården. Långa dagar och veckor.
Det här inlägget postades i Tro. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s