Dan före dan före dopparedagen

Trots alla jular, blir det aldrig tråkigt att vänta på julafton. Inte för att det ordnas uppesittarkväll i TV, utan för att just julen har en så innerlig påverkan på hela mig. Självklart har det med barnen att göra, men även för att det är en tradition jag delar med så många. Att en del ödelägger traditionen med för mycket handel öl och sprit kan inte vara orsak till att förminska traditionen, snarare måste alla vi andra föregå som goda exempel på att det går att göra något fint av julen. I centrum står ett barn, som får vara en bild av alla barn, barn som behöver stöd, hjälp och omsorg. Det har därför i den tradition jag deltagit genom åren varit självklart att ge en gåva till någon av de hjälporganisationer vi har förtroende för. Musikhjälpen som nu varit med några år är en självklar bidragstagare, men jag vill även lägga några ord för HBE, hopp för barn i Etiopien. En organisation med rötter i Efs,(evangeliska fosterlandsstiftelsen) men som idag är självständig och arbetar med många projekt i Addis Abeba. Ja egentligen är HBE bara en svensk stödorganisation för HCE (hop för Children in Etiopia) HBE förmedlar pengar till den Etiopiska organisationen. Många barn får hjälp att lämna gatan och börja i skolan.

Om Annar

Pensionerad kyrkoherde som fortsätter arbeta trots att jag borde vara hemma och ta hand om hunden och göra god mat till min hustru. Det är svårt att låta bli att göra något eftersom Andrea är strängt upptagen i sjukvården. Långa dagar och veckor.
Det här inlägget postades i Tro. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s