Dan före dan

Nu går det fort till julafton. Och Linus och jag tar det lugn i stormen, för det är just nu den som härjar utanför. Vilken lyx att sitta inne och lyssna. Vi spelar julsånger och minns alla jular då det varit mycket att göra, i år är min andra fria jul på 40 år, vilket känns konstigt. Arbetade fram till början av mars i år, sedan tog det slut. Lite vemodigt om sanningen skall fram. Men vemodet övervinner inte glädjen. Framför allt glädjen över att Du finns och att hela familjen finns och att min kära Andrea snart kommer hem. Då reser vi söderut. Julaftonen tillbringar jag med familj och vänner, så det vore skam och klaga. Men det är mycket märkligt att inte förbereda någon gudstjänst.
Det måste givetvis sägas att året varit ett fint och omväxlande år med Kryss i Karibien som höjdpunkten, men alla fina utflykter med husbilen har också givit känsla av att vara priviligierad. Sommaren var inte den soligaste, men jag träffade ett gäng morgonbadare som givit mig mycket glädje och stimulans så jag badade varje morgon från den 4 maj till 15 oktober. Nu har badgänget utmanat mig att bada i morgon på julaftons morgon. Skall bli kul.
Så till sist God Jul och Gott Nytt år, alla vänner och familjemedlemmar runt om i Norden.

Om Annar

Pensionerad kyrkoherde som fortsätter arbeta trots att jag borde vara hemma och ta hand om hunden och göra god mat till min hustru. Det är svårt att låta bli att göra något eftersom Andrea är strängt upptagen i sjukvården. Långa dagar och veckor.
Det här inlägget postades i Familj. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s