Andrea på jobb

Trots att jag vet att arbetsituationen för Andrea är bättre i Norge, är det lika tungt när hon drar. Det är inte bättre bara för henne utan även för mig. När hon är ledig har vi många fina dagar tillsammans. Men ibland går inte förnuft och känsla hand i hand. Jag har ändå lärt mig att de första dagarna när hon åkt är svårast. Så börjar nedräkningen tills hon blir ledig och så mår vi bra både Linus och jag. Självklart har jag ingen anledning att klaga, många har det på det här settet hela sitt yrkesverksamma liv. Men det känns gått att skriva av sig. Det har varit en mörk och mulen dag som gjort att inget vettigt blir gjort, så då går tiden långsamt. Egentligen borde jag vara glad för de långsamma dagarna, tiden går ju normalt alldeles för fort. Timmarna går så fort när man har roligt, så livet förkortas en hel del om man bara har kul och intresanta projekt på gång. Det var lite dålig hemgjord filosofi, bättre vore att fundera över hur vi gör med allt det som förkortar och oroar livet. Blir fortfarande glad när jag läser sådant som engagerar just idag har bloggar och tvittrare ropat förtvivlat över att tidningarna offentliggjort det ånga av oss visste, nämligen att djurparkerna avlivar friska djur, när det fötts för många. Märkligt att djurparkerna inte sammarbetar med de djurskyddsorganisationer som har stora kostsamma projekt i Afrika för att rädda utrotningshotade djur. Man kan tycka att det vore enkelt att skänka bort djuren til dessa projekt i stället för att avliva dem, men så sker inte nu. Att bojkotta parkerna som ropas ut av alternativa medier är ingen lösning. Fint att de unga bryr sig.

Om Annar

Pensionerad kyrkoherde som fortsätter arbeta trots att jag borde vara hemma och ta hand om hunden och göra god mat till min hustru. Det är svårt att låta bli att göra något eftersom Andrea är strängt upptagen i sjukvården. Långa dagar och veckor.
Det här inlägget postades i Familj, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s